MSc Arban Bllaca

Asistent i programit për çështje organizative

Biography

Arbani është një ergoterapeut i ri në Kosovë. Ai përfundoi studimet bachelor në programin e Shkencave Shëndetësore Terapeutike, profilin e ergoterapisë në Prishtinë. Arbani ka përfunduar studimet master në programin e ‘’Menaxhimit të institucioneve dhe shërbimeve shëndetësore’’ po ashtu në Kolegjin Heimerer. Për gjatë tre viteve të studimit në ergoterapi, Arbani ishte edhe në praktikë në shtetin e Gjermianisë, I cili përfitoi një eksperiencë të madhe në praktikën e tij që ka mbajtur në repartin e ergoterapisëortopedisë dhe të geriatrisë në spitalin ‘’ Marien Haus Klinik’’ Bad Neuenahr-Ahrweiler. Pasi që përfundoi studimet në ergoterapi, Arbani është punësuar në Kolegjin Heimerer si Asistent i çështjeve organizative në departamentin e ergoterapisë, I cili vazhdon ende të punojë në atë pozitë. Po ashtu, Arbani ka marr pjesë në disa hulumtime, ku mes tjerash përmendim hulumtimin që është realizuar së bashku me profesoreshën Dr. Jenniferi Caldwell, Dr. Dianna Ullrich dhe asistentën Resmije Sopa dhe është prezantuar në Kongresin e 20-të ndërkombëtarë për shëndetin e adoleshentëve “IAAH”, - Ullrich D,. Caldwell J., Bllaca A., Sopa R. (2016). Adolescent’s mental health and use of mobile phone. Kosovar Adolescents 20th IAAH European Congrees “ Social Media and Adolescents ‘Health”, September 2016. Prishtinë, Kosovë.

Subjects

Education